maanantai 20. elokuuta 2012

Kirjahyllyn asukit

Huomenta.
 
Olen edelleen kipeänä. Kurkku on tulessa, kuume heittelehtii edestakaisin kuin elämäänsä kyllästynyt vanha jojo. Koulukuvaus jää väliin, sekin harmittaa. Koulukuvaus on yksi alkavan arjen hauskimmista pienistä poikkeamista.

Nyt ajattelin tehdä pienen postauksen kirjahyllyni asukeista. Olen jo muutaman vuoden ajan leikellyt vanhoja villasukkia, liimaillut nappeja ja epäonnistunut useammin kuin onnistunut tuunailessani vanhoista materiaaleista erilaisia "tyyppejä." Ohjeita tai kaavoja minulla ei ole ollut kuin hernepöllöihin ja se voi olla osasyynä työn jäljen tasoon. :D 

Hauskaa on kuitenkin ollut. Ja kirjahyllykin alkaa olla jo aika täynnä.





VAARI  



 Vaari oli kirjahyllyn ensimmäinen asukki. Tein sen joskus kymmenvuotiaana.

Vaarin pää on vanhan villasukan etuosa ja vartalo on tehty ikivanhan tuubitopin palasesta ja parittomaksi jääneen sormikkaan resoriosasta. Jalat ovat tietenkin sormikkaan sormia.

Vaari on aika resuinen ja vähän dementti, mutta kuitenkin sympaattinen kaveri. Se asuu kirjahyllyn toiseksi ylimmällä hyllyllä.






PÖLLÖT

 Pöllövaihe alkoi viidennen luokan pääsiäislomalla. Kaverini suositteli helppoa ohjetta, vaikka äitienpäivälahjaksi.

Minun piti tehdä vain yksi pöllö, mutta ne varastivat sydämeni. Pöllöt on kudottu jämälangoista ja ne sisältävät herneitä.

Kuvassa erottuvasta porukasta puuttuvat harmaamusta "äitipöllö", jonka lahjoitin eräälle ystävälleni tupaantuliaisten yhteydessä, sekä ensimmäinen pingviini, joka viettää nykyisin hyvin jännittävää elämää vanhemman siskoni kotona. Kyseisestä pingviinistä on tehty mm. hieno kuvakirja, joka ei kylläkään ole vielä julkisessa levityksessä.



(Intiaani) MOLLAMAIJA

Tämä herne- ja pumpulitäytteinen, hieman Simpson- ihoinen molla syntyi kuudennen luokan joululomalla. Se on edelleen hieman kesken, vaatteita en ole ehtinyt ompelemaan...

 Itse pidän nuken silmistä. Sen pään roikkuminen tosin häiritsee hieman, niska täytyy aina tukea esim. tyynyä vasten.













PIKKUKRIITIKKO

 Tämä vanhasta vauvan villapaidasta ja samettisesta potkupuvusta kokoon kasattu kaveri pitää kirjahyllyssä "jöötä".

Se on hanakka arvostelemaan muita ja itseään. Huhu kertoo, ettei Pikkukriitikon ole nähty milloinkaan hymyilevän.






"HIPPI"

  Hippi syntyi seitsemännellä luokalla pienenä lisätyönä ylijäämäkankaista.
Sillä on värikäs letti ja pieni vihreä otsatukka, sekä ruutuhousut ja fleeceviitta. Hippi on pohdiskelevainen, mutta osaa myös irrotella.












HAUKI

 Hauki on hauki. Siihen on käytetty itseneulottua kangaspötköä, nappeja ja jo roskiinheittotuomion saaneiden lapasten peukaloita (evät). Sisälmyksinä vankkaa vaahtomuovia istuinpäällisistä.






  

SEURAAVAKSI...

Haluan tehdä nallen. Kaavoilla. Ja oikeasti hyvästä kankaasta. Vaikka marimekosta. Tiedättehän te H&M Homen sisustusnallet?


kuva: shop. hm. com

Kun löytäisi jostain kaavat samantyyppiseen.... <3 Ja kangasvaihtoehtojahan on monia iki-ihania.
 Vaikka lumimarja tai klassinen unikko. Vois olla aika jännä...

Kehitellään...


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti